Sepura Limited („Sepura”) a anunțat astăzi că a fost achiziționată de grupul de capital privat cu sediul la Londra Epiris.
Divizia Epiris Fund II al grupului a achiziționat Sepura de la Hytera Communications.

   Vânzarea vine în momentul în care furnizorul critic de comunicații Sepura marchează cea de-a 20-a aniversare, devenind lider de piață în peste 20 de țări, cu peste două milioane de dispozitive implementate în întreaga lume. Portofoliul său de radiouri și accesorii TETRA este utilizat la nivel global de utilizatorii de siguranță publică din serviciile de poliție, pompieri și ambulanță. De asemenea, s-a extins cu succes în spațiul comercial, furnizând companii de transport, minerit, petrol și gaze și utilități.

    Steve Barber va continua să conducă Sepura în calitate de CEO, în timp ce Malcolm Miller, cu care Epiris a lucrat anterior în calitate de președinte al Audiotonix, se va alătura companiei în calitate de președinte neexecutiv.

   Steve Barber a comentat: „Cu un portofoliu în creștere de produse de comunicații critice de clasă mondială și o bază de clienți fideli la nivel mondial, Sepura este bine poziționată pentru a-și continua creșterea susținută. Proprietatea lui Epiris ne va permite să ne creștem investițiile în noi produse și tehnologii, precum și să ne extindem acoperirea pe noi piețe. Consolidarea portofoliului nostru de lider de dispozitive TETRA, precum și portofoliul nostru LTE esențial pentru misiune, toate bazate pe propria noastră IP, vor conduce planurile noastre de creștere. Este o perioadă foarte interesantă pentru Sepura, clienții noștri și angajații noștri, deoarece acum putem concura mai eficient la nivel mondial după revenirea noastră la proprietatea Regatului Unit”.

   Ian Wood, partener la Epiris, a declarat: „Sepura se află într-o poziție unică. Acesta combină cunoștințele extinse de siguranță publică cu o proprietate intelectuală puternică și o capacitate extinsă de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie, care oferă în mod constant produse inovatoare de cea mai bună calitate. Capacitatea companiei de a dezvolta noi aplicații și dispozitive care să îmbrățișeze tehnologiile emergente și să răspundă nevoilor clienților o poziționează să continue să aibă succes ca pionier pentru mulți ani de acum înainte.”

    De menționat este faptul si ca Hytera Communications a vândut divizia Sepura chiar după  termenul limita in care trebuia sa plătească o parte din daunele in valoare de 543.7 mil către Motorola Solutions in urma procesului  de furt de tehnologie si utilizarea ei in produsele Hytera.