Samsung Electronics America a anunțat ieri disponibilitatea pe piață a smartphone-ului Galaxy XCover6 Pro și a tabletei Galaxy Tab Active4 Pro – două completări la portofoliul de dispozitive robuste al furnizorului și primul dispozitiv din fiecare serie care acceptă conectivitate 5G.

Ambele dispozitive sunt proiectate să funcționeze în medii dificile, deoarece sunt compatibile cu MIL-STD-810Hii pentru a rezista la altitudini, temperaturi, vibrații și umiditate extreme. Ambele dispozitive sunt, de asemenea, clasificate IP68iii pentru rezistență la praf și apă, touch screen-ul Galaxy XCover6 Pro  fiind construit cu Corning Gorilla Glass Victus+, care este proiectat să ofere rezistență la zgârieturi și deteriorare.

Ambele dispozitive  acceptă Samsung DeX, care le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivul portabil la un afișaj extern și o tastatură, astfel încât să poată avea o experiență asemănătoare PC-ului chiar și într-un vehicul,  pot suporta, de asemenea, securitate E2E cu platforma Samsung Knox și platforma Knox Suite, care este concepută pentru a ajuta administratorii de sistem să gestioneze dispozitivele.

Utilizatorii Galaxy XCover6 Pro și Galaxy Tab Active4 Pro se vor putea conecta la cele mai recente tehnologii de rețea wireless în bandă largă, inclusiv sisteme 5G, Wi-Fi 6 și CBRS, potrivit comunicatului de presă Samsung. Ambele dispozitive dispun, de asemenea, de o baterie înlocuibilă pentru a asigura utilizarea pe perioade lungi de timp.

În plus, ambele dispozitive includ butoane fizice programabile care pot fi utilizate pentru a accesa rapid aplicațiile utilizate în mod obișnuit, cum ar fi serviciile push-to-talk. Alte dispozitive Samsung din familia XCover au acceptat FirstNet PTT — un serviciu de misiune critică-push-to-talk (MCPTT) dezvoltat de Samsung —, dar oficialii Samsung nu au răspuns la o solicitare din partea Serviciului de Comunicații Urgente a IWCE care solicită clarificări daca Galaxy XCover6 Pro acceptă FirstNet PTT la timp pentru a fi inclus în acest articol.

Surse din industrie au indicat că Galaxy XCover6 Pro este acum telefonul robust de top al Samsung, înlocuind Galaxy XCover Field Pro, care se pare că a fost întrerupt la sfârșitul anului 2021.

XCover Field Pro a fost lăudat ca fiind singurul dispozitiv care a permis FirstNet PTT să respecte pe deplin standardul MCPTT al 3GPP, deoarece a fost optimizat pentru MCPTT și a fost singurul smartphone de pe piață cu un chipset Samsung care a acceptat serviciul de proximitate (ProSe) direct. Cu toate acestea, ProSe nu a fost niciodată oferit comercial și se pare că a fost abandonat de industrie.