Camerele Motorola Solutions VB400 purtate pe corp vor îmbunătăți transparența, responsabilitatea și securitatea în prima linie și a publicului

     BUCUREȘTI, România – 14 decembrie 2020 – Organizațiile de siguranță publică din întreaga lume văd provocări tot mai mari și solicitări mai mari de resurse. În România, Poliția de Frontieră a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane care trec punctele de frontieră ale țării. Potrivit raportului de activități din 2019 publicat de Poliția de Frontieră Română, numărul a crescut cu 10,7% în 2019 față de 2018 și au fost depistate 19.384 de fapte ilegale, inclusiv treceri ilegale a frontierei, contrabandă de mărfuri și fraudă vamală. Pentru a crește eficiența, a-și proteja personalul și a spori responsabilitatea, Poliția de Frontieră Română a investit în peste 3.000 Aparate foto/video purtate pe corp Motorola Solutions  VB400. (body worn camera). Acestea vor fi implementate împreună cu software-ul de management al dovezilor, VideoManager, în întreaga structura a politiei de frontiera.

Poliția de Frontieră Română este responsabilă pentru aproximativ 3.150 km de frontiere, care se ocupă de o varietate de provocări, de la securizarea și controlul frontierelor de stat până la asigurarea intereselor statului român.
„Este o prioritate pentru instituția noastră ca, în timpul misiunilor specifice de control la frontierele țării, atât polițistul de frontieră român care aplică legea, cât și orice cetățean care respectă și trece frontiera să se simtă protejat și respectat. Utilizarea noii soluții de cameră purtată pe corp va ajuta la demonstrarea faptului că polițistul de frontieră gestionează situația operațională cu o conduită ireproșabilă și, în același timp, cetățenii și persoanele care trec se pot simți protejate”, a precizat Inspectorul General al Frontierei României. Poliție, chestorul șef de poliție Liviu Bute.

„Potrivit clienților noștri, tehnologia camerelor purtate pe corp s-a dovedit a fi un instrument de neprețuit pentru ofițerii din prima linie pentru a crește transparența. Ajută la asigurarea responsabilității tuturor părților prin captarea probelor obiective și asistarea în urmărirea penală a cazurilor”, a declarat Michael Kaae, vicepreședinte regional pentru Europa la Motorola Solutions.
Camera de corp Motorola Solutions VB400 este ușoara și robusta, oferă până la 12 ore de autonomie a bateriei, suficient pentru a dura o tură de lucru întreagă. Cu un obiectiv cu unghi larg 1080p HD, camera purtată pe corp surprinde cu precizie punctul de vedere al purtătorului pentru a oferi transparență. De la înregistrarea inițială a camerei până la capturarea interacțiunilor relevante și a filmărilor pentru urmărire penală, această soluție oferă funcționalitate end-to-end. Dispune de streaming Wi-Fi și monitorizare prin senzor Bluetooth pentru a oferi o combinație puternică de capabilități de transmitere în direct de la cameră la VideoManager, permițând un răspuns rapid din partea echipei de control și creșterea gradului de conștientizare a situației.

Motorola Solutions este un partener de încredere pentru organizațiile de siguranță publică din România de peste 25 de ani, oferind soluții radio digitale TETRA extrem de fiabile și sigure, inclusiv rețele, radiouri și servicii. La începutul acestui an, Inspectoratul General al Poliției Române, forța națională de poliție și principala agenție civilă de aplicare a legii din România, a semnat un contract pentru o soluție de cameră integrată purtată pe corp – constând din 12.000  de camere VB400 purtate pe corp și VideoManager back-end software.