Gersim Impex a câștigat un contract pentru furnizarea către Poliția Română a unui număr de 10.000 de dispozitive mobile (tablete), care vor permite agenților de pe teren să acceseze online bazele de date ale instituției. Contractul a fost semnat pentru suma de 19,79 milioane de lei, de la un estimat de 38,75 milioane de lei, fără TVA.

    Ceilalți ofertanți participanți la licitație au fost Orange România, liderul pieței locale de telecomunicații, Vodafone România, Union CO, Safe Technology, Dante International, administratorul eMAG.ro, cel mai mare retailer local online, Elsaco Solutions și asocierea formată din Prime Telecom (lider) și Agro-Ind Management.

    Contractul este parte a proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, finanțat din fonduri europene. „Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităților de poliție rutieră cu autospeciale și cu echipament hardware/aplicații software adecvate, precum și la îmbunătățirea proceselor decizionale în domeniul managementului erijării eficiente a resurselor financiare, logistice și umane, în vederea creșterii prezenței în trafic a forțelor de poliție rutiră precum și a mobilitășii acesteia.

    De asemenea, acest proiect își propune îmbunătățirea activităților de supraveghere și control al traficului rutier, de prevenire și combatere a infracțiunilor la codul rutier”, se arată în fișa de prezentare a proiectului.